ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Δήλωση του βουλευτή Χρ.Μαντά, σχετικά με την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη"


24/8/2012
Ο Χρήστος Μαντάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων, έπειτα από την απάντηση που δόθηκε αναφορικά με την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη" σε σχετική του ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση :
«Οι απαντήσεις τόσο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δηλώνει αναρμοδιότητα,  όσο και από τον Υπουργό Οικονομικών που απλώς μας διαβιβάζουν το έγγραφο της Αγροτικής Τράπεζας και το έγγραφο του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕ, δείχνει αρχικά μια απαξίωση των υπουργών της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης να τοποθετηθούν επί της ουσίας απέναντι στο μείζον πρόβλημα της Δωδώνης που απασχολεί όλη την κοινωνία της Ηπείρου. Είναι σαν η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει "ουδέτερα" όλη αυτή τη διαδικασία που είναι ακριβώς  απόρροια της μνημονιακής της πολιτικής και να προσπαθεί να πείσει ότι πρόκειται απλά και μόνο για τεχνοκρατικό ζήτημα.
                Η γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" όπως όλοι γνωρίζουν βρίσκεται στην τελική ευθεία της πώλησής της χωρίς κανένας να γνωρίζει αν θα ισχύσουν καν οι στοιχειώδεις δεσμεύσεις για τη ζώνη γάλακτος για τη διασφάλιση των παραγωγών, για τις τιμές γάλακτος που θα ανταποκρίνονται στην παράδοση της Δωδώνης κ.λ.π. Πολύ περισσότερο τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τον "πόλεμο" μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών,  μετά την αλλαγή – όπως αναφέρεται- των όρων αξιολόγησης.
                Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί επιδεικτικά την παράδοση της γαλακτοβιομηχανίας της "Δωδώνης" ούτε την κοινωνική της προσφορά, ούτε τον σημαντικό οικονομικό της ρόλο σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Όλα τα παραπάνω επιβάλουν η γαλακτοβιομηχανία  "Δωδώνη" να βρίσκεται στα χέρια των φυσικών της προσώπων που μπορούν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της και ταυτόχρονα τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά και την ποιότητα των προϊόντων της, με βάσει τα οποία κατάφερε να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην αγορά του προϊόντος  της φέτας τόσο στη χώρα μας και όσο διεθνώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εδώ και δύο χρόνια έχει καταθέσει επίσημα την πρότασή του για τη μεταβίβαση του ποσοστού της ΑΤΕ στους φυσικούς φορείς της βιομηχανίας προσβλέποντας στη λειτουργία της σαν ένα αμιγώς συνεταιριστικό σχήμα.»            




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου