ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη λειτουργία ΚΕΦορολογουμένων στην Παραμυθιά



12.12.2012

Ανοικτό προς επανεξέταση φαίνεται να αφήνει ο Υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο να λειτουργήσει τελικά Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στην Παραμυθιά απαντώντας στην Ερώτηση στη Βουλή  με θέμα τη «Μη πρόβλεψη λειτουργίας Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στην Παραμυθιά» που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος  Μαντάς.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ. και κατόπιν της διακήρυξη διαγωνισμού για το Έργο «ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ (Κ.Ε.Φ.)» (Κωδικός Ο.Π.Σ.: 352201) και της υλοποίησής του, το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί στη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Κ.Ε.Φ.) ως το τέλος του έτους για την διευκόλυνση των φορολογούμενων στην διενέργεια των συναλλαγών τους στις περιοχές των Δ.Ο.Υ. οι οποίες συγχωνεύονται.
Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τον Δήμο Σουλίου και την πόλη της Παραμυθιάς παρά  το γεγονός πως η Δήμαρχος Σουλίου, στο με αριθμ. Πρωτ. 15894/22-11-2011 έγγραφο της προς το Υπ. Οικονομικών, για να διευκολύνει τη σύσταση ΚΕΦ στην Παραμυθιά τόνισε πως ο Δήμος διαθέτει και παραχωρεί τον χώρο στέγασης του συγκεκριμένου γραφείου και τον απαραίτητο εξοπλισμό  δωρεάν.
Στο τέλος της απάντησής του ο Υπουργός αναφέρει πως «σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση των οργανωτικών μεταρρυθμίσεων, θα εντοπιστούν τυχόν προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν από τις προαναφερθείσες οργανωτικές μεταβολές προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου