ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο κ. Δένδιας, οι εμμονές και η Γενική Απεργία




Επίσημη ανεργία 27%, δείκτης ανεργίας των νέων πάνω από το 60%, λουκέτα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, 3.900.000 έλληνες κατω από τα όρια της φτώχειας έως τα τέλη της χρονιάς. Τα προηγούμενα αποτελούν απτά αποτελέσματα των «επιτυχημένων» μνημονιακών πολιτικών. Τα χρόνια του μνημονίου ή αλλιώς τα «χρόνια της χολέρας» έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία πoλύ πέρα από τα όρια αντοχής της.
Η σκληρή πραγματικότητα καλεί «Δίχως στρογγυλέματα και υπεκφυγές» τα μέλη αυτής της κυβέρνησης καθως και τους οπαδούς της να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα επιβίωσης των ελλήνων πολιτών. Το Κοινοβούλιο, ο ανώτατος θεσμός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας έχει αντικατασταθεί από νομοθετικές πράξεις και συσκέψεις εν κρυπτώ. Ο δημοκρατικός διάλογος και τα εργατικά δικαιώματα αντικαθίστανται από λογικές μηδενικής ανοχής, επιστρατεύσεων, γκλοπς και δακρυγόνων.
Τα κυβερνητικά στελέχη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έως και τον κ. βουλευτή μας, κρύβονται. Ο κ. Δένδιας ανάρρωσε ευτυχώς γρήγορα από το κρυολόγημα και βρέθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Χαλκιδική.  Η τρικομματική ελληνική κυβέρνηση επιμένει εμμονικά στην αποτυχημένη συνταγή λιτότητας και ύφεσης. Τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΝΟΔΕ μάλιστα κάνoυν ένα βήμα παραπάνω και μας ενημερώνουν, υποθέτουμε ενόψει Γενικής Απεργίας, ότι «Η χώpα χρειάζεται πολιτική και κοινωνική σταθερότητα για να συγκρατηθούν η ανεργία και η ύφεση»!!!
Η οριακή υπερψήφιση του τρίτου κατά σειρά μνημονίου σήμανε την καταδίκη της κοινωνικής πλειοψηφίας αλλά και της ίδιας της οικονομίας. Δίχως καμιά αιδώ τα μέλη της τρικοματικής παίρνουν αποφάσεις μαζικού ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και διάλυσης κάθε μορφής κοινωνικής προστασίας. Οι ίδιοι άνθρωποι που μας εγκαλούν για τα πατριωτικά μας αισθήματα δε διστάζουν να ξεπουλήσουν εθνική γη ενώ την iδια στιγμή δρουν ως υποτελείς απέναντι σε ξένους δανειστές. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν σκάνδαλα με την εκκλησιαστική περιουσία σαν το Βατοπέδι, είναι εκείνοι που παζαρεύουν λιμάνια, μαρίνες και βραχονησίδες με ξένους και τούρκους «επενδυτές».
Η δημοκρατία μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο ακροδεξιός λόγος και πρακτικές τείνουν να κυριαρχήσουν ενώ πρόσωπα σαν εκείνα του κυρίου Δένδια δεν διστάζουν να χειρίζονται την εξoυσία τους με όρους που θυμίζουν την αλήστου μνήμης δεξιά της δεκαετίας του 1960. Η διχαστική λογική των δυο άκρων και η εξύφανση ανυπόστατων κατηγοριών απέναντι σε μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δρόμοι επικίνδυνοι.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Είμαστε κομμάτι αυτού του λαού και όχι μια αποκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα πολιτική ελίτ. Ζούμε, δρούμε, αντιστεκόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς και αλληλεγγύης. Δεν έχουμε ανάγκη φανταχτερά γραφεία και κοστούμια ούτε τη στήριξη μεγαλοεπιχειρηματιών και διαπλεκομένων. Δύναμή μας είναι η στήριξη του λαού και η ταύτιση μας με τις ανάγκες και τα θέλω του για ένα καλύτερο αύpιο. Είμαστε άνεργοι, συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι αλλά όχι απελπισμένοι. Έχουμε όραμα και τη δύναμη να παλέψουμε με τη στήριξη του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της ελληνικής νεολαίας που αγωνιά για το μέλλον της.
Στην απεργία της 20ής Φλεβάρη θα είμαστε όλοι εκεί. Οι εργαζόμενοι/ες στο δημόσιο τομέα, στον ιδιωτικό τομέα, οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι/ες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι. Όσοι/ες συμμετείχαμε στις μάχες του παρελθόντος μα και όσοι/ες δεν κατεβαίναμε μέχρι χθες στην απεργία και στη συγκέντρωση.
Για την υπεράσπιση της εργασίας, του μισθού, των δικαιωμάτων, του μέλλοντος των παιδιών μας, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της ίδιας της ζωής. Για να φύγουν το συντομότερο η συγκυβέρνηση της καταστροφής μαζί  με την  τρόικα των  δανειστών και τα μνημόνια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου