ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εορτές Σουλίου

Χαιρετίζω όλες και όλους που βρέθηκαν σήμερα στο Σούλι, στον ιστορικό αυτό τόπο, ώστε να τιμήσουν τους αγώνες που δόθηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Το μήνυμα που μας έρχεται από το παρελθόν παραμένει καθαρό και επίκαιρο, αντλούμε δύναμη από αυτό και το προσαρμόζουμε στις προκλήσεις των ημερών μας.
Δεν ήταν ο πλούτος αυτών των άγονων βουνών που προκάλεσε τον κατακτητή, ήταν η αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του από μια χούφτα ανθρώπους που τόλμησαν να διαφεντεύσουν τον τόπο τους σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Δεν ήταν το Σούλι το διακύβευμα, ήταν όλα εκείνα που συμβόλιζε.  
Οι Σουλιώτες με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση πολέμησαν για την ελευθερία τους χωρίς να λυγίσουν. Προτίμησαν τη θυσία παρά τη σκλαβιά. Προπομποί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, έδειξαν το δύσκολο δρόμο της ελευθερίας, άναψαν τη σπίθα του αγώνα και προκάλεσαν ένα κύμα φιλελληνισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το μήνυμα τους παραμένει διαχρονικό, κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος όταν είναι δίκαιος, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι προδιαγεγραμμένο όταν οι λαοί είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το μέλλον τους.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου