ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

H αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου στις δομές κοινωνικής προστασίας της Θεσπρωτίας

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της, στις δομές κοινωνικής προστασίας των περιφερειών όλης της χώρας, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου επισκέφτηκε και τις αντίστοιχες δομές κοινωνικής προστασίας στη Θεσπρωτία. Την υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δημ. Καρέλας καθώς και η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης συνοδευόταν από κλιμάκιο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και τον βουλευτή μας Μάριο Κάτση. 
Η παρουσία της Υπουργού στον ακριτικό νομό μας έχει βαρύνουσα σημασία. Της έδωσε δε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και να μιλήσει με εργαζομένους και ωφελούμενους για τα προβλήματα, τόσο του Θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων στην Ηγουμενίτσα, όσο και του Κέντρου Προστασίας Παιδιού και του Γηροκομείου στους Φιλιάτες. Οι διοικητές των δομών έθεσαν τα ζητήματα της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους εργαζομένους και στους ωφελούμενους στις δομές της κοινωνικής προστασίας να μιλήσουν απευθείας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να δρομολογηθούν λύσεις κυρίως σε προβλήματα που αφορούν στο  Κέντρο Προστασίας Παιδιού στους Φιλιάτες.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναφέρθηκε στο νέο νόμο πλαίσιο που πρόκειται να έρθει στη Βουλή και θα ρυθμίζει τα θέματα της κοινωνικής προστασίας στη χώρα. Ο στόχος είναι να συμμαζευτεί όλο το κατακερματισμένο νομικό πλαίσιο που έρχεται από το παρελθόν και να μπουν ενιαίοι κανόνες στα ιδρύματα που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και σε εκείνα  που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Έτσι θα τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού συστήματος πρόνοιας, το οποία θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της κοινωνίας. Επίσης έγινε αναφορά στις προσπάθειες του Υπουργείου  για την εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και για τη δημιουργία των ΚΕΠ αλληλεγγύης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου