ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ : Γενική Συνέλευση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιουλίου η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας. Μετά την εισήγηση της απερχόμενης Εκλογικής Επιτροπής που ανέλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα με τα ποιοτικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του, τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την ενημέρωση πάνω στην γεωγραφία των ψήφων που πήρε ο συνδυασμός στον νομό Θεσπρωτίας, υπήρξε εκτενής παρουσίαση των εργασιών και των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος που διεξήχθη το περασμένο Σ/Κ.
Στη συνέχεια πήραν τον λόγο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η συζήτηση επεκτάθηκε τόσο στην νέα φυσιογνωμία του κόμματος σε ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο, όσο και στα καθήκοντά του σε τοπικό επίπεδο, με κύριες αιχμές την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών και δομών, την προστασία της υπαίθρου και την αναδιοργάνωση της αγροτικής παραγωγής, την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την στήριξη της νεολαίας και των ανέργων. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην οργάνωση της αλληλεγγύης απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μια και η επίθεση των μεγάλων εργοδοτικών και χρηματοοικονομικών συμφερόντων πάνω στην εργασία, θα συνεχισθεί και θα ενταθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα με την παρούσα κυβέρνηση. Επίσης θα πρέπει να δοθεί προσοχή και να κτιστεί μέτωπο αντίστασης στις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων υποδομών του τόπου μας όπως η Εγνατία, η Δωδώνη και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Τέλος, έγινε εκλογή μιας  συντονιστικής γραμματείας  με  μέλη που έλαβαν μέρος στην μάχη των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, η οποία θα αναλάβει το φορτίο τόσο της υλοποίησης των κατευθύνσεων που έθεσε η ΠΣΕ και η συνέλευση,  έτσι ώστε ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  να φθάσει και να αγγίξει κάθε πολίτη του νομού, όσο και στην οργάνωση του κόμματος στα νέα δεδομένα που δημιουργεί το εκλογικό αποτέλεσμα και η θέση μας ως αξιωματικής αντιπολίτευσης.
          Ηγουμενίτσα, 9 Ιουλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου