ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Όχι στη συρίκνωση του κοινωνικού κράτους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  Ηγουμενίτσα 26/6/2012
 
Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών βρίσκει ισοπεδωμένη την ελληνική κοινωνία με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πιο εκτεθειμένες από ποτέ. Οι χρήστες ναρκωτικών και οι οικογένειές τους καθίστανται όμηροι της δυστυχίας τους και των κυκλωμάτων εμπορίας, χωρίς ορατές εναλλακτικές λύσεις με κοινωνικές δομές υγείας και κοινωνική προστασία, καθώς δεν έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό βήμα για μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα ναρκωτικά, με κατεύθυνση την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.
Απεναντίας, η ραγδαία αύξηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων, παράλληλα με την κυρίαρχη συντηρητική-κατασταλτική αντίληψη και πρακτική από την πλευρά της πολιτείας, δημιουργούν συνεχώς νέες στρατιές εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζουν περιθωριοποιημένοι στις πόλεις ή μέσα στις φυλακές.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θεσπρωτίας είναι ριζικά αντίθετος με την ασκούμενη πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων που έχουν επιλέξει την συρρίκνωση ή και την τελική κατάργηση των δομών πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης με τον τραγικό περιορισμό των προϋπολογισμών τους, την υποστελέχωσή τους και τη στρέβλωση του θεραπευτικού τους ρόλου. Χαιρετίζει και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων στις δομές του κοινωνικού κράτους που παλεύουν σε συνθήκες απαξίωσης και υποχρηματοδότησης από την πολιτεία. Αγωνίζεται στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής αλλαγής στην πολιτική για τα ναρκωτικά και τον εξαρτημένο χρήστη και διεκδικεί τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης με έμφαση στην πρόληψη, το θεραπευτικό πλουραλισμό και τη μείωση της βλάβης, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου