ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δευτέρα 17/9 : O Xρήστος Μαντάς στην Ηγουμενίτσα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς (που έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση της Θεσπρωτίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο) βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα, σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.
Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας επισκέφθηκε αρχικά τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. Εκεί είχε συνάντηση με εργαζομένους και στελέχη της ΟΛΗΓ ΑΕ που τον ενημέρωσαν για τις δυνατότητες και την κίνηση του λιμένος, καθώς και για τα έργα ολοκλήρωσης της Β’ φάσης που έχουν σταματήσει, λόγω πτώχευσης της αναδόχου εταιρείας. Η ολοκλήρωση της Β’ φάσης θα κάνει δυνατό τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων που θα δώσουν οικονομική ανάσα στις γύρω περιοχές και γι αυτό κρίνεται αναγκαία η άμεση επανεκκίνηση των αναγκαίων λιμενικών έργων. Ο Χρήστος Μαντάς ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε παραχώρηση  σημαντικών υποδομών δημοσίου και κοινωφελούς συμφέροντος, που στερούν από τον λαό και τον τόπο την δυνατότητα της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας μας.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και είχε συνάντηση με τον Υπολιμενάρχη και αρμόδιους αξιωματικούς που τον ενημέρωσαν για τα πεδία ευθύνης τους και τα προβλήματα που διαχειρίζονται. Στα προβλήματα αναφέρθηκαν η φύλαξη των κατασχεμένων οχημάτων που μετά την κατάργηση του ΟΔΔΥ παραμένουν στο λιμάνι, μέχρι να παραληφθούν από το αρμόδιο τελωνείο Λάρισας και η συνεχής απασχόληση των λιμενικών με μετανάστες χωρίς χαρτιά που είτε προσπαθούν να διαφύγουν από το λιμάνι, είτε επιστρέφονται από την Ιταλία.
Κατόπιν επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και συναντήθηκε με εκπροσώπους των ιχθυοκαλλιεργητών. Η ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί το πιο παραγωγικό κομμάτι της περιοχής μια και αντιστοιχεί περίπου στο 15% της εγχώριας και στο 7,5% της ευρωπαϊκής  παραγωγής, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό ψαριών εξάγεται. Οι ιχθυοκαλλιεργητές ανέφεραν την αντίθεσή τους σε κατασκευή αποθηκών ασφαλτικών  κοντά στο χώρο που υπάρχουν οι περισσότερες μονάδες και προσκάλεσαν τον βουλευτή να επισκεφθεί επί τόπου τις επιχειρήσεις τους.
Τελειώνοντας την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, ο Χρήστος Μαντάς παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο «Πάνθεον». Εκεί  ανέφερε πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός της κυβέρνησης πως τα νέα μέτρα εξυπηρετούν την αποπληρωμή του χρέους, αφού αυτό συνεχώς μεγαλώνει ενώ η κοινωνία οδηγείται στην εξαθλίωση. Στη συνέχεια κάλεσε τον κόσμο της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου να αντιδράσει συλλογικά και ειρηνικά στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση,  υπερασπίζοντας τον κοινωφελή δημόσιο χαρακτήρα υποδομών όπως η Εγνατία ή το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιχειρήσεων με κοινωνικό ρόλο, όπως η «Δωδώνη».

Ηγουμενίτσα 17/9/2012

Δείτε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του 
Χρήστου Μαντά στα θεσπρωτικά ΜΜΕ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου