ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δευτέρα 1/4: Επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστου Μαντά στους Φιλιάτες



Απάντηση Υπουργού για ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών & ΤΕΠ: Η γραφειοκρατία και η σκόπιμη αναποτελεσματικότητα ελέω μνημονίου συνεχίζουν να βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο.
Επίσκεψη στους Φιλιάτες θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς την ερχόμενη Δευτέpα 1 Απριλίου.
Αρχικά θα επισκεφθεί το ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους   των εργαζομένων, του δήμου και την διοίκηση του Νοσοκομείου. Στόχος της επίσκεψης είναι η δρομολόγηση λύσεων για τα χρονίζοντα προβλήματα που το απασχολούν και τα οποία έγιναν αντικείμενο ερώτησης στη Βουλή των Ελλήνων. Η απάντηση που δόθηκε πρόσφατα από τον αρμόδιο υπουργό δυστυχώς γενικά μένει μακριά από την ουσία και παραπέμπει  στο απώτερο και σε αβέβαιο μέλλον μια και αναφέρεται στο σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο λόγω του μνημονίου που εμποδίζει την πρόσληψη προσωπικού λόγω της γνωστής ποσόστωσης 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις. Αν και επίκειται σύντομα   η παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου καθώς και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει με τον νέο οργανισμό του ιδρύματος αν και γίνεται αναφορά στην ΜΕΘ και στη δυναμικότητα 127 κλινών που θα προκύψει. Ένα ακόμα σημείο που θα πρέπει να φωτιστεί περισσότερο είναι ο χρόνος και ο τρόπος  λειτουργίας του ΤΕΠ και των 60 θέσεων εργασίας που προβλέπει το οργανόγραμμά του καθώς και αρκετά ακόμα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν και ζητούν λύση. 
Μετά το ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών (περί ώρα 2μμ) στο κεντρικό καφενείο της Βρυσέλας  ο  Χρήστος Μαντάς θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων και προέδρους ΤΟΕΒ για να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις για το χρονίζον πρόβλημα των πλημμυρών αγρών της περιοχής εξ αιτίας του φράγματος του ποταμού Καλαμά, που εφέτος λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου