ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η ΟΜ Φιλιατών για τις δημοτικές εκλογές

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα σειρά επαφών και συναντήσεων με αυτοδιοικητικές προσωπικότητες και συνδημότες του Δήμου Φιλιατών, με σκοπό την δυνατότητα επίτευξης συνεργασιών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.
Βασική προϋπόθεση για την επιλογή των πιθανών υποψηφίων ήταν η αποδοχή των θέσεων και αρχών της ιδρυθείσας δημοτικής παράταξης, όπως αναλύονται διεξοδικά στη δημοσιευμένη διακήρυξη με σκοπό, αφενός την ανατροπή της επικρατούσας κατάστασης και την εφαρμογή μιας νέας ελπιδοφόρας πολιτικής από την νέα Δημοτική Αρχή και αφετέρου τη συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια με εμπιστοσύνη και ισοτιμία, με βάση τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αντιπροσωπευτικότητας χωρίς προσωπικές προτιμήσεις και αποκλεισμούς. Από την προαναφερόμενη διαδικασία δεν προέκυψε μία αξιόπιστη και κοινά αποδεκτή λύση για να στηρίξει μία νέα, δυναμική υποψηφιότητα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Χωρίς να θέλουμε να αποφύγουμε τις δικές μας ευθύνες που δε καταφέραμε να μορφοποιήσουμε την εναλλακτική μας πρόταση σε ένα ικανό ψηφοδέλτιο νίκης, δίνοντας εκλογική διέξοδο σε πολλούς συνδημότες μας, είμαστε τουλάχιστον συνεπείς στις αρχές και τις αξίες μας.

Ωστόσο η δημοτική μας παράταξη θα παραμείνει ενεργή, παρά τη μη κάθοδό της στις εκλογές και θα παρεμβαίνει με κινηματικούς όρους στα δημοτικά θέματα. Καλούμε τα οργανωμένα μέλη, τους φίλους και τους συνδημότες μας να στηρίξουν ευσυνείδητα υποψήφιους που αντιπροσωπεύουν τις αρχές της διακήρυξής μας, την ηθική και την αξιοπρέπεια σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής. Επισημαίνουμε τέλος, ότι σύμφωνα με απόφαση της Ο.Μ. τα εγγεγραμμένα μέλη μας δε θα συμμετέχουν σε αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου