ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Μ. Δευτέρα 14/4: Παρουσίαση ψηφοδελτίου της περιφερ. παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

Τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου, στις 12:45 μμ, στην Ηγουμενίτσα έγινε εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου, όπου και παρουσιάστηκαν οι 9 από τους συνολικά 11 υποψηφίους του ψηφοδελτίου της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» για την Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Να ανατρέψουν την πολιτική της άγριας λιτότητας και τους εκφραστές της, να αποκαλύψουν τα ψεύδη, τους ευφημισμούς και τα εικονικάsuccess stories των κυβερνώντων, κάλεσε από την Ηγουμενίτσα τις Ηπειρώτισσες και τους Ηπειρώτες η υποψήφια Περιφερειάρχης, Όλγα Γεροβασίλη.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης προειδοποίησε πως η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει νέα δανειακή σύμβαση με υπογραφή νέου μνημονίου βαρών και εξαέρωσης των τελευταίων δικαιωμάτων των εργαζομένων, που θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογές. Γι’ αυτό, το μήνυμα των εκλογών πρέπει να είναι μήνυμα Ανατροπής, μήνυμα υπέρ των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το μήνυμα φθάνει από κάθε γωνιά της Ηπείρου, επισήμανε η κ. Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «οι αντίπαλοί μας στην Ήπειρο έχουν επιστρατεύσει όλα τα μέσα εναντίον μας». Αλλά την 25η Μαΐου η περιοχή μας θα αλλάξει σελίδα, αποδοκιμάζοντας αυτούς που παρέλαβαν την Ήπειρο, ως τη φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας και την παραδίδουν ακόμα πιο φτωχή.
Στη συνέχεια, η υποψήφια Περιφερειάρχης ανέπτυξε τις προτεραιότητές της, όπως η αντιμετώπιση της αυξανόμενης φτώχειας και ανεργίας (30,4% στο γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013), η αντίσταση στην εκποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου της Περιφέρειας, η διεκδίκηση πόρων για τις υποδομές στην εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνικής προστασία, την ενίσχυση της και την ανατροπή της περιβόητης «πρότασης Καχριμάνη» για το φρέσκο γάλα, την μη εκτροπή του Αώου  αλλά και την άρνηση επιβολής του Οικονομικού Παρατηρητηρίου για τους ΟΤΑ, που καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο Αυτοδιοίκητό τους.
«Οι εκλογές είναι πολιτικές και ιδιαίτερα κρίσιμες. Γι’ αυτό και επιλέγουμε, πρωτίστως, πολιτική πρόταση. Κι εμείς έχουμε μια τέτοια πρόταση. Σε λίγες μέρες, μέσα στις διακοπές του Πάσχα, θα σας την παρουσιάσουμε αναλυτικά» είπε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ κάλεσε τιςτοπικές κοινωνίες να αντιταχθούν σύσσωμες απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές που επιτίθενται στην ίδια τη ζωή μας και την προοπτική της Ηπείρου. «Γιατί ο δικός μας στόχος είναι να γίνει η Ήπειρος χώρος αξιοπρεπούς ζωής για όλους τους κατοίκους της» κατέληξε η υποψήφια Περιφερειάρχης.


Ακολουθούν τα ονόματα των υποψήφιων συμβούλων και  η ομιλία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας Παναγιώτη Πάντου.

 1.      Γκάνια Χριστίνα                  Αρχαιολόγος
           2.               Γκοτζαμάνης Δημήτρης      Εργολάβος                           
           3.               Έξαρχος Παναγιώτης          Πληροφορικός
           4.               Ντάνης Κωνσταντίνος         Πολιτικός Μηχανικός
 5.       Παπαρούνας Παύλος          Ταχυδρομικός
 6.       Παρόλα Αγγελική                Αρχιτέκτων Μηχανικός
 7.       Σακαρέλης Δονάτος            Δάσκαλος
 8.       Τάσσης    Δημήτριος           Εκπαιδευτικός
 9.       Τόκας    Σταύρος                Επιχειρηματίας
 10.     Τσάμης   Χρήστος               Ψυχίατρος
 11.     Τσότσης  Δημήτριος            Ταχυδρομικός 

    Αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες , φίλες , φίλοι , σύντροφοι και συντρόφισσες.
   Με αίσθηση  ευθύνης   αναλαμβάνω να είμαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στις επερχόμενες εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση  στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, μετά την τιμητική πρόταση της βουλευτού Άρτας και υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγας Γεροβασίλη .
   Ζω και εργάζομαι στην Θεσπρωτία από το  1978. Η παρουσία μου στα κοινά μέσα από την Αριστερά δεν είναι σημερινή ούτε και περιστασιακή.   
  Συμμετείχα πάντα με την καρδιά και την ψυχή μου στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου και πιστεύω ότι κατάφερα να έχω μια διακριτή παρουσία που δεν προκάλεσε.
   Πολιτεύτηκα   πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου και προσπάθησα για την αναβάθμιση του .
Δεν είμαι από αυτούς που μηδενίζουν τα πάντα. Θα μπορούσαν τα πράγματα στον τόπο και στην χώρα να είναι πολύ καλύτερα. Δικομματισμός , πολιτικό κόστος και λαϊκισμός φέρανε τη χώρα στην τραγική κατάσταση που όλοι βιώνουμε σήμερα άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο γιατί η κρίση δεν χτύπησε όλους το ίδιο.
Οι άνθρωποι όμως οι οποίοι οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή , οι ίδιοι, θέλουν να την σώσουν θυσιάζοντας αυτούς που και πριν ήταν τα θύματα , τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους βιοτέχνες, τους μικροεπαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας.  Και  ότι χειρότερο να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη ,πράγμα πολύ επικίνδυνο για την αλληλεγγύη που χρειαζόμαστε στις σημερινές συνθήκες . Φαίνεται ότι η εμπειρία της χρεοκοπίας αντί να οδηγήσει το πολιτικό πρoσωπικό σε μια νέα κουλτούρα  διαχείρισης τόσο του δημόσιου χρήματος όσο και της δημοσίας διοίκησης τους στρέφει σε χειρότερης μορφής πολιτικής εξαχρείωσης από αυτήν των προηγούμενων χρόνων. Το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα το οποίο δημιουργήθηκε με πόνο και αίμα από τον ελληνικό λαό, θέλουν στα πλαίσια μιας πρόχειρης και ψηφοθηρικής πολιτικής να το μοιράσουν εν είδει ελεημοσύνης, διαιωνίζοντας μια κουλτούρα σπατάλης του δημόσιου χρήματος που ο λαϊκισμός, μας εμποδίζει να τη στηλιτεύσουμε.
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες  η ανεργία που και στον Νομό μας είναι μεγάλη , είναι η μάστιγα της εποχής μας. Είναι αυτή που οδηγεί στην κοινωνική απομόνωση , στην ανέχεια  στη φτώχεια και στο περιθώριο . Στόχος μας θα πρέπει να είναι η μείωση της και η φροντίδα των άνεργων μέχρι να βρουν δουλειά.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες η συμμετοχή μου στις εκλογές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης μέσα από τον συνδυασμό ‘’Ήπειρος Ανατροπής ‘’ έχει να κάνει με την διάθεση μου για προσφορά στον τόπο μας, οι άνθρωποι του οποίου με τίμησαν και σε προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πιστεύω ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση , οι αρμοδιότητες της οποίας με την εφαρμογή του ‘’Καλλικράτη’’ έχουν περιοριστεί σε καθαρά διαχειριστικό ρόλο και σε μηχανισμό έκδοσης αδειών γραφειοκρατικού χαρακτήρα πρέπει να αναβαθμιστεί.
   Και αυτή την αναβάθμιση θα την κάνει μια κυβέρνηση της αριστεράς η οποία θα δώσει στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση τις αρμοδιότητες αλλά και τους πόρους για να εφαρμόσει μια αναπτυξιακή πολιτική που στόχο θα έχει την μείωση της ανεργίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στόχος μας είναι η επανενεργοποιηση του πολίτη στα κοινά, προτεραιότητα του συνδυασμού μας είναι η αναβάθμιση του πολιτικού ρόλου της αιρετής  Περιφέρειας .
Είμαστε ενάντια στον ‘’Καλλικράτη’’ και υπόσχεση μας είναι να παλέψουμε για την ριζική ανατροπή του και για μια  εναλλακτική αντιπρόταση για το νέο θεσμικό πλαίσιο της αιρετής περιφέρειας.
   Όμως αγαπητοί φίλοι-ες οι αιρετοί που θα εκλεγούμε στις προσέχεις εκλογές θα πρέπει να λειτουργήσουμε με το υπάρχον ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να αναζωογονήσουμε οι ίδιοι με την παρουσία μας και τη δράση μας δημιουργώντας εμείς από μόνοι μας  τις συνθήκες για δημοκρατική συμμετοχή και επανανεργοποίηση των πολιτών στα κοινά.
   Ο περιφερειάρχης , οι αντιπεριφερειάρχες οι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν ευρύτατη και άμεση δημοκρατική νομιμοποίηση κι έτσι με γνώμονα  το συμφέρον της Θεσπρωτής και του Θεσπρωτού πρέπει να υπερασπιζόμαστε τις τοπικές κοινωνίες στα δίκαια αιτήματα τους. Θα υπερασπιστούμε το Δημόσιο χαρακτήρα του Λιμανιού και θα παλέψουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού.
    Στα πλαίσια μιάς άλλης πολιτικής θέση μας πρέπει να είναι,  ό,τι δεν απαγορεύεται από τον Καλλικράτη,  επιτρέπεται.
  Στα πλαίσια αυτά η αρμοδιότητα των αιρετών περιφερειών  για παρακολούθηση και επισήμανση στους αρμόδιους φορείς ζητημάτων που αναφέρονται στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προς βελτίωση  του επιπέδου της ζωής των πολιτών, μας δίνει την δυνατότητα να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη και αγωνιστική διεκδίκηση ενός πλαισίου που μπορεί να ξεκινά από τοπικά προβλήματα της καθημερινότητας και να φτάνει ακόμα και στα μεγάλα κοινωνικά, αναπτυξιακά, και περιβαλλοντικά προβλήματα.
   Επίσης και στο σκέλος του Δημοκρατικού Αναπτυξιακού Περιφερειακού σχεδιασμού τίποτα δεν εμποδίζει τον περιφερειάρχη να πραγματοποιήσει ουσιαστική και σε βάθος διαβούλευση μέσω της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης του αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής με όλους τους φορείς της περιφέρειας , επιστημονικούς, παραγωγικούς , συλλογικότητες , κινήματα και φορείς της κοινωνίας.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής μιας πολιτικής που εκπορεύεται από τις δεσμεύσεις των μνημονίων πρώτο μέλημα  θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία δημιουργήθηκε από τις πολιτικές αυτές.
  Ανέφερα και πριν ότι οι αρμοδιότητες της αιρετής Περιφέρειας είναι περιορισμένες , μπορούμε όμως μέσα από την συνεργασία  με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, τους φορείς του νομού μας , τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας, τους οποίους περιβάλλουμε με εκτίμηση και τους θεωρούμε εν δυνάμει συμμάχους μας ,να βοηθήσουμε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση στη Θεσπρωτία.
     Αγαπητοί φίλες και φίλοι,αγαπητοί συνυποψήφιοι,συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια, αγαπητή Ολγα.
   Από σήμερα ,επίσημα, γιατί από μέρες έχομε ήδη ξεκινήσει,αρχίζει η προεκλογική μας εκστρατεία για τις περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο.
    Συμμετέχουμε με την ψυχή μας στο ψηφοδέλτιο   ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και παλεύουμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην  Ήπειρο. Παλεύουμε για να κερδίσουμε τις εκλογές όχι απλά για  να αντικαταστήσουμε μια αρχή που κυβερνάει με τις ίδιες λογικές του παρελθόντος ,ρουσφέτι και αδιαφάνεια,που στηρίζει με πράξεις και έργα τη μνημονιακή πολιτική,αλλά για να φέρουμε στο προσκήνιο ένα νέο τρόπο Δημοκρατικής διακυβέρνησης με συμμετοχή και όραμα ,δημοκρατία και αλληλεγγύη για να πετύχουμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

 Καλόν Αγώνα και με τη Νίκη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου