ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ στο ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας



Χρήστος Μαντάς: «Ξεπουλούν σήμερα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και όλους τους μεγάλους Οργανισμούς. Προ των ευθυνών τους όλοι οι  βουλευτές  της Ηπείρου»
                                                                                          
Εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή που αφορά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας  ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με διαδικασίες εξπρές η τρικομματική συγκυβέρνηση φέρνει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε όλους τους μεγάλους Οργανισμούς (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ), καθώς και σε μια σειρά λιμάνια της χώρας, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Ηγουμενίτσας. Ετοιμάζονται να λεηλατήσουν σε μια μέρα, την περιουσία του ελληνικού λαού, για το μέλλον της οποίας η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει όχι απλώς την ιδιωτικοποίηση, αλλά και το ότι δεν θα έχει κανέναν λόγο από εδώ και στο εξής. Λίγες μέρες πριν καταθέσουν το νέο πακέτο μέτρων, που θα ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία, ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να αγνοήσουν το Σύνταγμα, με προφανή στόχο να πειθαρχήσουν στους ξένους τοκογλύφους δανειστές και στους ντόπιους συνεργάτες τους.
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια μεγάλη υποδομή που μπορεί να βοηθήσει την Θεσπρωτία και την  Ήπειρο στην ανάπτυξη, ακολουθεί δυστυχώς τον δρόμο της εκποίησης μετά την «Δωδώνη» και την Εγνατία. Ιδιωτικοποιείται σε μια στιγμή που τα έργα ολοκλήρωσης της Β’ φάσης κατασκευής του, μοιάζει να έχουν επανεκκινήσει και   ένα κρουαζιερόπλοιο έχει προγραμματιστεί να αφιχθεί το ερχόμενο Σάββατο 3/11.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ζητήσει η ψηφοφορία της Ολομέλειας να είναι ονομαστική, προκειμένου ο λαός να γνωρίζει ποια στάση κράτησε κάθε βουλευτής που ψήφισε να τον αντιπροσωπεύσει. Παράλληλα, έχει μεγάλη σημασία  οι πολίτες της Ηγουμενίτσας,  οι τοπικοί φορείς και ο Δήμος να συγκροτήσουν αραγές μέτωπο αντίστασης  ώστε η Ηγουμενίτσα  να μη χάσει την παράκτια ζώνη και τις προοπτικές ανάπτυξης  που δίνει στην περιοχή και σε όλη την Ήπειρο,  το λιμάνι της.»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου