ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

8/11 O Δημήτρης Παπαδημούλης στην Ηγουμενίτσα


    Ο  Δημήτρης Παπαδημούλης,  υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ,  βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα την περασμένη Κυριακή 11/5. Αφού συναντήθηκε στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου «Πάνθεον» με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στον ίδιο χώρο, με θέμα:
«25 Μάη: Ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Ανοίγουμε δρόμο για την δική μας Ευρώπη»
Σε όλη την Ελλάδα σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στέλνουμε μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα αλλά και ριζικής αλλαγής στην Ευρώπη. Στόχος είναι μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει ένα μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με την καταστροφική πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, δεν πάει άλλο με το δόγμα Μέρκελ στην Ευρώπη. Αυτές οι ευρωεκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία, να αποδοκιμάσουμε αυτούς που μας μαύρισαν τη ζωή με ανεργία, με φτώχια και περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικού κράτους. Είναι οι πρώτες εκλογές μετά το μνημόνιο με το δημόσιο χρέος να έχει ανεβεί από το 120% στο 175% του ΑΕΠ και την επίσημη ανεργία στο 30% ενώ στους νέους στο 60%. Δεν μπορεί να ανοίξει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων, μεταξύ Βορρά και Νότου.
Ο φόβος της ηγεσίας των δυο μνημονιακών κομμάτων για τις επικείμενες ευρωεκλογές φαίνεται και στην πολιτική τακτική που έχουν επιλέξει. Ο μεν Ευάγγελος Βενιζέλος θέτει εκβιαστικά διλλήματα μήπως και αποσπάσει κάποιους ψήφους από τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά, «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Ο δε Σαμαράς περιχαρακώνεται στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν δέχεται να έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Τελικά η κυβέρνηση ποντάρει στην αποχή, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μην απέχουν ή να διασπείρουν τις ψήφους του σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές, θα έρθουν νέα μέτρα λιτότητας. 
Σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν πωλούνται βασικές δημόσιες υποδομές όπως λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι και ακτές. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν κάνει διαγωνισμούς μια και στις περισσότερες περιπτώσεις ο συμμετέχων στους διαγωνισμούς είναι ένας και ημέτερος. Το νερό και το ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά και οι υποδομές είναι απαραίτητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Οι Ευρωεκλογές έχουν χαρακτηριστικά και εθνικών εκλογών μια και δίνεται στον λαό μας μια ευκαιρία να ολοκληρώσει το βήμα  που δεν έκανε τον Ιούνιο του 2012.
Για την άνοδο ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σιωπή των επίσημων θεσμικών οργάνων της για τους νεοναζί στην Ουκρανία φέρουν ευθύνη τα όργανα της Ευρώπης, την στιγμή που η χώρα μας έχει την προεδρία της ΕΕ. Για την άνοδο νεοναζιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη ευθύνεται η νεοφιλελεύθερη πολιτική που έσπειρε λιτότητα και φτώχεια στους λαούς της. Αντίδοτο σ’ αυτήν την πολιτική θα είναι η άνοδος των δυνάμεων της Αριστεράς. Και σε αυτό υπάρχει η βάσιμη προσδοκία ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές η Αριστερά θα διπλασιάσει τις ψήφους της και θα βγει Τρίτη δύναμη στη Ευρώπη. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας εφησυχάσει. Θα πρέπει η Αριστερά να τεθεί επικεφαλής μιας πλατειάς αντιφασιστικής συμμαχίας. Είναι μεγάλη τιμή που ο Αλέξης Τσίπρας διεκδικεί με το κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς την προεδρία της κομισιόν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει :
Α) Να τεθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα υπό τον έλεγχο των πολιτικών θεσμών και να μην είναι ανεξέλεγκτη. Να μπορεί να δανείζει κράτη και όχι ιδιωτικές τράπεζες που δανείζουν κράτη, όπως γίνεται σήμερα.
Β) Να αυξηθεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός ώστε να εφαρμοστούν πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης και να αυξηθεί η συνοχή μεταξύ των χωρών του νότου και εκείνων του βορρά.
Γ) Να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο μέσω ενός δραστικού κουρέματος. Είναι απαραίτητη η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Και αυτό και εφικτό και ρεαλιστικό είναι, μιας και έχει γίνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν.  Το κούρεμα να γίνει ως μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας για το χρέος των χωρών της νότιας Ευρώπης σε αναφορά της διαγραφής του χρέους της Γερμανίας που έγινε με τη συμφωνία του Λονδίνου το 1953.
Στην συνέχεια, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας,  περιόδευσε στους δρόμους της Ηγουμενίτσας και επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα των συνδυασμών  «Δημοτική Συνεργασία» και «Ήπειρος Ανατροπής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου