ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ηγουμενίτσα 23/1: Η ελπίδα έρχεται στο τόπο μας


 Μπροστά σε πολύ κόσμο που μετέφερε από όλη την ΠΕ Θεσπρωτίας το μήνυμα της νίκης, έκλεισε την προεκλογική του καμπάνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του έγινε στο «Πάνθεον», στην Ηγουμενίτσα με κεντρική ομιλήτρια την Άννα Φιλίνη
Η ομιλήτρια έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική συγκυρία και τόνισε την σημασία που έχει η ψήφος μας την Κυριακή. Ψηφίζουμε για την ελπίδα και την αξιοπρέπειά μας. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, τόσο πιο σταθερή θα είναι η πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα. Τόσο πιο ισχυρή η θέση της στην δύσκολη διαπραγμάτευση, τόσο πιο αποφασιστική η εφαρμογή του άμεσου προγράμματος του κόμματος. Ζητάμε αυτοδυναμία για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ:
  • Αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Αγώνας κοινός με τους λαούς του Νότου αλλά και με τους λαούς και τους εργαζόμενους ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους. Εγγύηση για τις καταθέσεις. Για αξιοπρεπείς συντάξεις. Για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Εγγύηση για σταθερότητα και σιγουριά σε αυτόν το τόπο. Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Δίκαιη φορολογία. Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι λαθρέμποροι και οι φοροφυγάδες. Αυτοί που γεμίζουν τις λίστες τύπου Λαγκάρντ και οι οποίοι μέχρι σήμερα παρέμειναν ανενόχλητοι. Για αυτούς νοιάζεται και αυτούς προστατεύει ο κος Σαμαράς.
  • Τέλος στην διαπλοκή.  Τέλος στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Τέλος στις εξυπηρετήσεις που ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα παρείχε απροκάλυπτα στον εαυτό του και στους φίλους του.
  • Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Με την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Για την περιοχή μας:
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει ΤΑΙΠΕΔ. Δεν θα ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία, τις ακτές, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας. Η λεκάνη της Αδριατικής που βρίσκεται κοντά μας, αποτελεί έναν χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά (τουριστικά, εμπορικά, πολιτιστικά) μια και μας συνδέουν δεσμοί φιλίας με τις παραπάνω χώρες. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν πλήξει τον ακριτικό νομό μας και τα χωριά έχουν ερημώσει. Θα πρέπει να εκπονηθεί σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας με μορφές ανάπτυξης που έχουν μέλημα τους την στήριξη της κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση έκλεισαν με σύντομους χαιρετισμούς τους οι υποψήφιοι βουλευτές Κάτσης Μάριος, Οικονόμου Γιώργος, Παπαρούνας Παύλος, Τσακίρη Αστυρόπη. Οι υποψήφιοι βουλευτές κάλεσαν τους πολίτες να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (που πρέπει να φτάσει σε κάθε σπίτι) και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την απαλλαγή του λαού και του τόπου μας από την ύφεση και τα μνημόνια. Η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ευθύνες διακυβέρνησης έφτασε. Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε τον κόσμο που υποφέρει και να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου