ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖA-ΕΚΜ Θεσπρωτίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


                  Ηγουμενίτσα 28/5/2012

Ο λαός της Ελλάδας στις εκλογές της 6ης Μαΐου κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα κόμματα των μνημονίων, στους αρχιμάστορες της κοινωνικής καταστροφής, της ανεργίας και της ερήμωσης της υπαίθρου.  Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε κύρια δύναμη αντίστασης και αλλαγής πορείας. Έκανε ένα πρώτο βήμα για να αποτινάξει ο τόπος τη δικτατορία των δανειστών, για την απομάκρυνση από την εξουσία των πιστών υπηρετών τους. Για να διασωθεί το κοινωνικό κράτος, για να μπει τέλος στην κατρακύλα της οικονομίας και στη γιγάντωση της ανεργίας.
Στη νίκη αυτή συνέβαλε σημαντικά και ο λαός της Θεσπρωτίας, πολλαπλασιάζοντας τα ποσοστά της αριστεράς και τριπλασιάζοντας τοπικά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τώρα έχουμε μπροστά μας την ολοκλήρωση της νίκης στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την ανάδειξή του σε πρώτο κόμμα, ώστε να αποτελέσει πυρήνα για τη συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης όλων των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων, μόνη ελπίδα για διέξοδο από τη βαθιά κρίση που διέρχεται ο λαός και η χώρα.
O ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας θα δώσει και τη νέα εκλογική μάχη με τους ίδιους υποψήφιους όπως αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 23/5/2012 δείχνοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που συγκρότησαν το ψηφοδέλτιο μας και σεβαμό σε όλους εκείνους που μας ψήφισαν.
Οι υποψήφιοι και η Εκλογική Επιτροπή του Νομού μας θα δώσουμε με αισιοδοξία την νέα εκλογική μάχη με στόχο πια την πρώτη θέση, μια ο κόσμος μας ωθεί να ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που ξεκίνησε όταν οι εκλογικές δυνάμεις μας στην περιοχή ήταν πολύ μικρότερες από τις σημερινές. Ο αγώνας μας δεν είναι εύκολος. Καλούμε σε συστράτευση όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση. Έχουμε ανάγκη την πρωτοβουλία τους και τη δραστήρια συμμετοχή τους. Τους καλούμε να βοηθήσουν στην αποφασιστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη δουλειά τους, στο σπίτι, στο καφενείο, στις πλατείες, στο δρόμο. Τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά στις επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που συγκροτούνται παντού, στο νέο κίνημα ανατροπής και ελπίδας που γεννιέται.
Έχουμε μπροστά μας σημαντικές δυσκολίες :
Την ομοβροντία των ποικίλων υποστηρικτών του μνημονίου ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Την κατασυκοφάντηση και διαστρέβλωση των προτάσεων, των ιδεών και των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Το πόλεμο των περισσότερων ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, καναλιών και εφημερίδων.
Το πολιτικό χρήμα που ρέει άφθονο υπέρ συγκεκριμένων κομμάτων και υποψηφίων.
Τους απαντάμε :
        Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνιο σε μια Ευρώπη των εργαζομένων, που να σέβεται τους λαούς της.
        Θέλουμε μια κυβέρνηση που να αναγκάσει τους κυρίαρχους της ΕΕ σε αλλαγή πολιτικής. Να βάλει τέλος στη καταλήστευση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών. Να πληρώσουν οι πραγματικά πλούσιοι, οι τραπεζίτες και οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.
        Αναδεικνύουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πρώτο κόμμα, καρδιά μιας καινούριας κυβέρνησης συνεργασίας, υπόλογης στον ελληνικό λαό και όχι στους δανειστές και  εγχώριους υποστηρικτές τους.
        Δυναμώνουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Θεσπρωτία, προσβλέπουμε στην κατάκτηση της βουλευτικής έδρας, στέλνουμε μήνυμα ενότητας της Αριστεράς, όλων των λαϊκών δημοκρατικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων.
        Ενισχύουμε οικονομικά το ΣΥΡΙΖΑ, όσοι μπορούμε, για να τα βγάλει πέρα με τις στοιχειώδεις προεκλογικές δαπάνες.
        Ξοδεύουμε γενναιόδωρα τον ελεύθερο χρόνο μας για να φθάσει το μήνυμα μιας μεγάλης νίκης παντού, σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο ανεξάρτητα από ιδεολογίες και παλιότερες κομματικές τοποθετήσεις.
        Πολιτευόμαστε έντιμα, δημοκρατικά, υπεύθυνα, ειρηνικά, με πειστικότητα. Απαντάμε ψύχραιμα στις προκλήσεις. Ενώνουμε τους ανθρώπους.
Ετοιμαζόμαστε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο, βήμα – βήμα μέρα με τη μέρα.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου