ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παρουσία υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στις γιορτές Σουλίου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
                                        

Δελτίο Τύπου                                29/5/2012

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τους υποψήφιους βουλευτές Κάτση Μάριο και Τσακίρη Αστυρόπη παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου 25-27/5/2012 που διοργάνωσε για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Σουλίου. Συγκεκριμένα το Σάββατο 26/5 παρακολούθησαν στην Παραμυθιά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Γ. Καραμπελιά «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο» που απαντά στην λανθασμένη προσέγγιση ιστορικών γεγονότων που φτάνει στα όρια της αποδόμησης της ταυτότητας των Σουλιωτών και των μακροχρόνιων ένοπλων αγώνων τους απέναντι στον Αλήπασα και στους οθωμανούς της προεπαναστατικής περιόδου. Στη συνέχεια παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη, με συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Φιλοπρόοδου Ομίλου της Παραμυθιάς, του Καρβουναρίου, των Βλάχων Θεσπρωτίας καθώς και άλλων από το Μεσολόγγι, Αμύνταιο και Κόνιτσα.
Την επόμενη ημέρα Κυριακή πρωί 27/5 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας παρακολούθησε την κορύφωση των εκδηλώσεων στον ιστορικό χώρο του Σουλίου με την κατάθεση στεφάνου και την προσφώνηση των φαρών των Σουλιωτών που έχουν δώσει το αίμα τους στους μακροχρόνιους ένοπλους αγώνες του έθνους μας για ελευθερία. Η συνεχής βροχόπτωση δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου καθώς και τα καλλιτεχνικά  δρώμενα. Για πρώτη φορά όμως πραγματοποιήθηκε ο ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών με την συμμετοχή 70 αθλητών (μέσα σε αυτούς και 12  γυναίκες).
Μετά την εκδήλωση το κλιμάκιο περιόδευσε στο Μορφάτι και συνομίλησε με πολίτες και νεολαίους που του εξέφρασαν την στήριξη τους μια και διαβλέπουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον μοναδικό δρόμο ελπίδας που οδηγεί στην έξοδο της χώρας από την κρίση με την κοινωνία αξιοπρεπή και όρθια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου