ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δήλωση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Αλέξη Τσίπρα για την Θεσπρωτία


Μετά τη μαζικότατη συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και τους υποψήφιους βουλευτές μας. Εκ νέου, συζητήσαμε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι   κάτοικοι του ακριτικού νομού μας. Ενός νομού που μαστίζεται, από πολλά ιδιαίτερα και σοβαρά τοπικά  προβλήματα. Προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και ενταθεί εξ αιτίας των πολιτικών του μνημονίου.
Μεταξύ αυτών συζητήσαμε:
·        Για τη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση – εκποίηση του Λιμένος Ηγουμενίτσας, με την τεράστια  παράκτια ζώνη του (που περιλαμβάνει όλα τα παράλια του Νομού).
·        Για τη συνεχιζόμενη μόλυνση του ποταμού Καλαμά.
·        Για την υποδοχή από τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου των απορριμμάτων του Νομού Θεσπρωτίας και των Δήμων Πάργας και Πρέβεζας, που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα της λεκάνης, μιας παραδοσιακά γεωργοκτηνοτροφικής περιοχής που δεν έχει πια δημόσια σφαγεία.
·        Για τη διαφαινόμενη απορρόφηση του Νοσοκομείου Φιλιατών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
·        Για την πιθανή απορρόφηση του Παραρτήματος των ΤΕΙ από το Παράρτημα της Άρτας.
·        Ιδιαίτερα μας απασχόλησαν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις δημόσιων υπηρεσιών και αστυνομικών σταθμών σε μια περιοχή της μεθορίου όπου που τα σύνορα της από σημείο συνάντησης  πολιτισμών, έχουν πλέον μετατραπεί σε σημείο παραεμπορίου και λαθραίας διακίνησης. Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφεραν στους υποψήφιούς μας οι συνοριακοί φύλακες στη Σαγιάδα, το 80% των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που κατάσχονται πανελλαδικά, είναι στην Ήπειρο και από αυτά το 70% είναι στη Θεσπρωτία.
Όλα όσα προανέφερα δημιουργούν ένα ζοφερό σκηνικό  στη φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδος και αναγκάζουν πολλούς από εσάς τους κατοίκους της περιοχής να φεύγετε από τον τόπο σας.  Ο ορίζοντας μοιάζει να στενεύει για τους τελειόφοιτους μαθητές του λυκείου, οι νέοι δεν έχουν δουλειά, οι μεγαλύτεροι δεν βλέπουν καμία προοπτική, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  κλείνουν, ο τομέας των ιχθυοκαλλιεργειών υπονομεύεται …
Για όλους αυτούς του λόγους και για ακόμα περισσότερους, καλώ εσάς, τους κατοίκους της ακριτικής Θεσπρωτίας να εμπιστευτείτε τους υποψηφίους μας και να στηρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σας καλώ να στρατευθείτε μαζί μας στον αγώνα για να αναχαιτίσουμε όλοι και όλες μαζί την καταστροφική πολιτική των μνημονίων.
Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε. Χωρίς προκαταλήψεις. Ανεξάρτητα από την ψήφο σας στο παρελθόν. Με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον σας και το συμφέρον του τόπου.
Να συσπειρωθείτε στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ: στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, στην ακύρωση του Μνημονίου και στην ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου