ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

30/4 ο Αλέξης Τσίπρας στα Γιάννενα



Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες 30/4 στην κεντρική πλατεία στα Γιάννενα. 

Η συγκέντρωση ξεπέρασε σε παλμό και συμμετοχή κόσμου κάθε συγκέντρωση της αριστεράς στο παρελθόν καθώς την παρακολούθησαν πάνω από 1500 άτομα. Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας :
·  Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, η ψήφος στην Αριστερά, που με συνέπεια δύο χρόνια τώρα παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να ανατρέψει το Μνημόνιο, δεν είναι απλώς ψήφος δύναμης, ευθύνης και εμπιστοσύνης σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ψήφος για κυβέρνηση που θα ανατρέψει το Μνημόνιο. Είναι ψήφος-εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς.
·  Η εξαθλίωση των μισθών και των συντάξεων είναι στόχος του Μνημονίου.
·  Η εγγύηση για την περικοπή μισθών και συντάξεων είναι η ψήφος στο Μνημόνιο και στα κόμματά του. Μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σε αποφασιστική στήριξη από την κοινωνία, μπορεί να εγγυηθεί τους μισθούς, τις συντάξεις και το κοινωνικό κράτος και να αποτρέψει την κοινωνική λεηλασία.
·  Απευθύνω πρόσκληση σε κάθε πολίτη που ακόμα προβληματίζεται για την τελική επιλογή του. Σε κάθε πολίτη που ακόμα δεν έχει πάρει την οριστική απόφασή του: ψηφίστε τη μόνη πολιτική δύναμη που πραγματικά φοβούνται οι δανειστές, η διαπλοκή και οι δύο πολιτικοί εκπρόσωποί τους – ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Ψηφίστε το μόνο πραγματικό και αποτελεσματικό αντίπαλο δέος στο Μνημόνιο. Ψηφίστε τη μόνη πολιτική δύναμη που ξέρει τι ακριβώς να κάνει και πώς να το κάνει στις 7 Μαΐου, για να αλλάξει τη μοίρα του λαού και την πορεία του τόπου
·  Στην ανοιχτή και δημόσια κοινοβουλευτική διαδικασία διακριβώνεται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Δεν διακριβώνεται στο κλειστό ανακτοβούλιο των δανειστών και της διαπλοκής.
·  Απευθύνουμε σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα, μήνυμα πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας για τη σωτηρία του λαού και του τόπου. Τους ζητάμε να μας εμπιστευτούν. Χωρίς προκαταλήψεις. Ανεξάρτητα από την ψήφο τους στο παρελθόν. Με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον τους και το συμφέρον του τόπου. Τη δική τους ζωή και το αύριο των παιδιών τους. Να συστρατευτούν με την Αριστερά. Να συσπειρωθούν στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, στην ακύρωση του Μνημονίου και στην ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ψήφος της υπευθυνότητας είναι η ψήφος της ανατροπής


Δείτε την διακαναλική του συνέντευξη στις 29/4 από αυτό τον σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lg7_UbLzQQg&list=PLFD3FD956B2364746

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου