ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η δραστηριότητα των υποψηφίων μας χθες


ΣYΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δελτίο Τύπου                                          24/4/2012

Περιοδεία Υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας σε Καστρί – Άγιο Βλάσιο – Μαυρούδι 

Περιοδεία σε Καστρί, Άγιο Βλάσιο και Μαυρούδι πραγματοποίησε χθες 23/4, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τους υποψήφιους βουλευτές Μάριο Κάτση και Τσακίρη Αστυρόπη, ενώ δεύτερο κλιμάκιο με τον Δημήτρη Τσότση περιόδευσε σε χωριά της επαρχίας Φιλιατών.
Το πρώτο κλιμάκιο περιόδευσε σε καφενεία της περιοχής και συνομίλησε με πολίτες, άνεργους και συνταξιούχους,  που τους κατέθεσαν την αγωνία τους για την εγκατάλειψη της γεωργικής παραγωγής και το σταμάτημα των εργασιών στις οικοδομές από τις συνεχιζόμενες πολιτικές φοροεπιδρομών, λιτότητας και περικοπών κοινωνικών δικαιωμάτων. Αρκετοί εξέφρασαν την απελπισία τους επειδή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν έστω και περιστασιακά το μεροκάματο. Αντίστοιχη εικόνα που αφορούσε στην αγωνία για την εγκατάλειψη της υπαίθρου είχε το δεύτερο κλιμάκιο από τα χωριά της επαρχίας Φιλιατών.
Αρκετοί ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους υποψήφιους του συνδυασμού και ειδικότερα στον   Μάριο Κάτση μια και επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής του,  όπου έλαβε υποσχέσεις για αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη καθώς και προτροπές να συνεχίσει δυναμικά τον προεκλογικό αγώνα. Ανταποκρινόμενος ο Μάριος Κάτσης απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

MΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,  ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ
Η κρίσιμές εκλογές της 6ης Μαϊου, φέρνουν τους πολίτες της χώρας μπροστά στο πιο πραγματικό δίλημμα που τους έχει τεθεί έως τώρα.
Οι αγώνες του λαού μας όλο το προηγούμενο διάστημα έστειλαν σαφές μήνυμα σε κάθε πολιτικό χώρο: ζήτησαν να εκφραστούν δημοκρατικά, να απαλλαγούν οριστικά από τις πολιτικές λιτότητας και μνημονίων και να τιμωρηθεί ο δικομματισμός και το σύστημα διαπλοκής που τον συντηρεί. Έχουν πλέον όλοι την ευκαιρία να απαντήσουν επί της ουσίας για πρώτη φορά στην συνέχεια ή μη, αυτού του στρεβλού δρόμου που έχει πάρει η  χώρα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης. Η απάντηση πλέον δεν αφήνει κανέναν άμοιρο ευθυνών. Ο καθένας από εμάς καλείται να επωμιστεί το βάρος της απόφασης με το ανάλογο κόστος.
Καλούμε τον κόσμο συμμέτοχο στην δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά από την 7η του Μάη για να κλείσει οριστικά αυτός ο φαύλος κύκλος λιτότητας-ανεργίας-ύφεσης-χρέους.

Ο καθένας από μας μπορεί εύλογα να ρωτήσει: μα είναι δυνατόν να αλλάξουν τόσο εύκολα τα πράγματα στηρίζοντας κυβέρνηση της αριστεράς; Η απάντηση είναι κατηγορηματική. ΟΧΙ. Καμία κυβέρνηση και οποιοσδήποτε σχηματισμός δε θα μπορούσε να εφαρμόσει τίποτε αν δεν είχε τη στήριξη και την πίεση της κοινωνίας. Αν δεν υπάρχει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναπόφαση από τους πολλούς για τα σημαντικά. Αν δεν υπάρχει αμμεσοδημοκρατία στην λήψη των αποφάσεων, τότε όποια και κυβέρνηση προκύψει, δε θα σταθεί πολύ στον δύσκολο δρόμο προς την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον.
Για αυτό καλούμε τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να παλέψουμε μαζί για στόχους ρεαλιστικούς όπως:
1)     Η φορολογία του πλούτου και όχι της φτώχειας (εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι) κατάργηση όλων των περιττών δαπανών.
2)    Θέσπιση ελάχιστου εισοδήματος, επίδομα ανεργίας, περίθαλψη, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και κατάργησή του στα είδη βασικής ανάγκης
3)   Εθνικοποίηση των τραπεζών με στόχο την στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης με χαμηλότοκα δάνεια στην αγορά, ανάκτηση των στρατηγικής σημασίας δημόσιων επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και της παραγωγικής εξειδίκευσης. Κανένας νέος στο εξωτερικό.
4)   Σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και ασφάλεια
5)   Εγκαθίδρυση λαϊκής κυριαρχίας, άμεση καθιέρωση απλής αναλογικής, λαϊκές συνελεύσεις με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες πριν τις ολομέλειες της βουλής για κάθε μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τον λαό
6)   Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας ώστε σταδιακά να φτάσουν στο 80% του μισθού. Κανείς άνεργος χωρίς  επίδομα ανεργίας. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
7)   Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων.
8)   Προστασία της Παιδείας, της έρευνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού από την πολιτική των Μνημονίων.
9)   Ανεξάρτητη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική
Η άρνηση της δανειακής σύμβασης σημαίνει τσαμπουκάς με όλο το σύστημα της νεοφιλελεύθερης Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.  Η άρνηση των όρων του μνημονίου θα παρασύρει θετικά όλους τους πληττόμενους ευρωπαϊκούς λαούς  καθώς ο πόλεμος, κρίνεται πάντα από την έκβασή της μάχης στο μέτωπο. Δεν δίνουμε εύκολες συνταγές και μαγικές λύσεις. Ζητάμε να σταματήσει τώρα αυτός ο κατήφορος και να ξεκλειδώσουν όλοι οι εναλλακτικοί δρόμοι για έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όμως ΟΡΘΙΑ. Η άλλη μας επιλογή, είναι η συνέχιση αυτών των πολιτικών και είναι απείρως πιο οδυνηρή. Την ευθύνη θα την έχουμε όλοι και όλες για ότι και αν αποφασιστεί: να ζήσουμε σα σλάβοι του 21ου αιώνα ή να πράττουμε την ενδεχόμενη ελευθερία που αν κοπιάσουμε θα έρχεται όλο και πιο κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου