ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το μέλλον της βιομηχανίας γάλακτος «Δωδώνη»



Δημοσιεύουμε τμήμα χθεσινού Δελτίου Τύπου της  Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων που αφορά στο μέλλον της βιομηχανίας γάλακτος «Δωδώνη» :
              
             ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ

Οι τοποθετήσεις αλλά και οι σιωπές των πολιτικών δυνάμεων για το μέλλον της βιομηχανίας γάλακτος «Δωδώνη» αναδεικνύονται σε κρίσιμο ζήτημα της τοπικής ατζέντας της προεκλογικής περιόδου.
Από τη μία πλευρά ο κ. Σαμαράς κράτησε ένοχη σιωπή, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό και έψαξε για «υποκατάστατα» ενδιαφέροντος για τους κτηνοτρόφους, ασχολούμενος κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα μόνο με τη Γαλακτομική Σχολή.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Βενιζέλος, αφού ως αρμόδιος Υπουργός αρνήθηκε ακόμη και να συνομιλήσει με τους φορείς της Ηπείρου και αφού κατά την επίσκεψή του σιώπησε επίσης, στη συνέχεια ανακάλυψε μια «συνεταιριστική» «λύση» στα πλαίσια του μνημονίου και βέβαια χωρίς ματαίωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης.
Οι διάφορες δυνάμεις της «δεξιάς πολυκατοικίας» είτε σιωπούν είτε περιορίζονται στον «ηπειρωτικό» και «ελληνικό» χαρακτήρα της Δωδώνης, που ασφαλώς συμπεριλαμβάνει το ιδιωτικό κεφάλαιο, λες και δεν ήταν οι ντόπιοι γαλακτοβιομήχανοι αυτοί που δημιούργησαν τα καρτέλ και εξόντωσαν και τους κτηνοτρόφους και τους καταναλωτές.
Τέλος το ΚΚΕ, αν και πριν από μερικά χρόνια κοπτόταν υπέρ της μεταβίβασης της βιομηχανίας στις Ενώσεις Συνεταιρισμών, σήμερα ανακάλυψε ότι όλες οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι καπιταλιστικές και επομένως δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία και ενίσχυση των συνεταιρισμών είναι βασική επιλογή για την παραγωγική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και για τη διατροφική επάρκεια και ποιότητα. Προϋπόθεση ασφαλώς είναι ένα αναγεννημένο και δημοκρατικό συνεταιριστικό κίνημα και όχι ο σημερινός γραφειοκρατικός του εκφυλισμός.
Για τη Δωδώνη υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ένα αυτοδιαχειριζόμενο - συνεταιριστικό σχήμα με τη συμμετοχή των παραγωγών αλλά και των εργαζόμενων της βιομηχανίας. Ένα σχήμα, που θα εγγυηθεί και τον συνεταιριστικό χαρακτήρα και τον κοινωνικό ρόλο της βιομηχανίας, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στους κτηνοτρόφους αλλά αφορά ολόκληρη την Ήπειρο. Είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Δωδώνης και θεωρούμε ότι χαμένη εκ των προτέρων είναι μόνο η μάχη που δεν δίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου