ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Περιοδεία υποψήφιων σε Πέρδικα-Σύβοτα

ΣΥΡIZA - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δελτίο Τύπου                                    22/4/2012

Περιοδεία Υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας σε Πέρδικα - Σύβοτα

Περιοδεία στην Παραμυθιά πραγματοποίησε σήμερα 22/4 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τους υποψήφιους βουλευτές Τσακίρη Αστυρόπη και  Μάριο Κάτση.
Το κλιμάκιο περιόδευσε σε καφενεία και στην κεντρική πλατεία της Πέρδικας  και συνομίλησε με πολίτες και νεολαίους που τους κατέθεσαν την αγωνία τους για την επομένη των εκλογών αν επικρατήσουν οι υποψήφιοι της συγκυβέρνησης και των μνημονίων. Η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν γενικά θετική ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί μια πίεση του απλού κόσμου προς την αριστερά να παλέψει με ενότητα για την αναζήτηση διεξόδου στα εφιαλτικά σενάρια που έχουν συμφωνήσει να προωθήσουν  οι μνημονιακές δυνάμεις. Για το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή, που προς το παρόν μοιάζει να μην υλοποιείται, οι κάτοικοι εξέφρασαν την δυσπιστία τους καθώς είπαν πως έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, και έχουν κουραστεί να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για εκείνους χωρίς να τους λογαριάζουν.
Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς έμοιαζε να βρίσκεται η κοινωνική ζωή στα Σύβοτα μια και ξεκινάει σιγά σιγά η τουριστική περίοδος. Οι επαγγελματίες  της περιοχής εξέφρασαν την αγωνία  τους για ενδεχόμενη μείωση των αφίξεων ελλήνων τουριστών λόγω της συνεχιζόμενης λιτότητας και μείωσης της αγοραστικής δύναμης των ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων που έχουν επιφέρει οι επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια.
Την ίδια ώρα άλλο κλιμάκιο με τον Δημήτρη Τσότση επισκέφθηκε χωριά των Φιλιατών. Το κλιμάκιο κατέγραψε τις θετικές εντυπώσεις που είχε κάνει στον κόσμο η παρουσία του Προέδρου της ΚΟ  του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση. (Δείτε αναλυτικά : http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26855)
Αρχίζει ο κόσμος να αντιλαμβάνεται πως απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα που έχουν εξαπολύσει  οι μνημονιακές δυνάμεις για να ξανακερδίσουν την εξουσία ελέω εκλογικού νόμου, ο λαός έχει τη δύναμη να τους στείλει στο περιθώριο της ιστορίας και να ανοίξει νέους ρεαλιστικούς δρόμους ανόρθωσης της χώρας, καταγγέλλοντας τις επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια με μια πολιτική αναδιανομής του πλούτου υπέρ των εργαζομένων με  παραγωγική & οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας.
Τις απογευματινές ώρες ο  Μάριος Κάτσης συνομίλησε με νέους της Ηγουμενίτσας που του ζήτησαν να αναλύσει το πρόγραμμα εξόδου από την οικονομική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας του πως η προεκλογική τακτική των υποψηφίων θα πρέπει να εστιαστεί στην κατάθεση προτάσεων και προγραμμάτων και όχι σε χειραψίες και ανούσια λόγια. Ο Μάριος Κάτσης απάντησε πως μετά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου σε ΜΜΕ και πολίτες σκέφτεται να προσκαλέσει σε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό debate  τους συνυποψήφιους της ηλικίας του από τα άλλα κόμματα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου