ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση Υποψήφιων

ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δελτίο Τύπου                                   Ηγουμενίτσα 18/4/2012
O ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας παρουσιάζει τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για το νομό Θεσπρωτίας, που αποφασίστηκαν ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 17/4/2012. Οι υποψήφιοι και η Εκλογική Επιτροπή του νομού θα δώσουμε με αισιοδοξία τη μάχη για την καταψήφιση της πολιτικής των μνημονίων και της κοινωνικής χρεοκοπίας που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και το κράτος πρόνοιας και δικαίου. Θα αγωνιστούμε για την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σε ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη ενότητας, ανατροπής και ελπίδας στις επερχόμενες εκλογές. Το ψηφοδέλτιο του νομού μας, εκφράζει το ενωτικό πνεύμα του εγχειρήματος μας και σηματοδοτεί την πολιτική μας παρέμβαση και δράση στην τοπική κοινωνία.
Οι υποψήφιοι μας είναι:
  • Κάτσης Μάριος, ηλεκτρονικός μηχανικός Η/Υ, ελεύθερος επαγγελματίας
  • Τσακίρη Αστυρόπη, αγρότισσα
  • Τσότσης Δημήτρης , υπάλληλος ΕΛΤΑ, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Φιλιατών.
Ο λαός μας καλείται να επιλέξει αν η 7η Μαΐου θα μας βρει με τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας ή θα ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της. Με άλλα λόγια, το δίλημμα για μας είναι συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ή ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, με ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και πυρήνα την  Αριστερά.  Τις επιπτώσεις του μνημονίου και της κοινωνικής χρεοκοπίας που έχει σαν συνέπεια, τις νοιώθουμε και στον τόπο μας καθημερινά. Η ύφεση μαστίζει την αγορά, οι απολύσεις και οι μειώσεις των ήδη στραγγαλισμένων μεροκάματων είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι οικογένειες αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν τα καθημερινά έξοδα και όλο και περισσότερες κατρακυλούν κάτω από το κατώφλι της φτώχειας. Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις κοινωφελών φορέων, υπηρεσιών και οργανισμών πλήττουν ακόμα περισσότερο τον ακριτικό νομό μας. Οι ιδιωτικοποιήσεις της Δωδώνης, της Εγνατίας και του Λιμένος Ηγουμενίτσας (μαζί με την παράκτια ζώνη του) αν δεν αποτραπούν, θα βάλλουν την ταφόπλακα στη κτηνοτροφία και τις μεταφορές. Καλούμε όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς να τοποθετηθούν υπεύθυνα και προγραμματικά για τα ζητήματα που απασχολούν τον νομό μας προτείνοντας λύσεις για τις θέσεις εργασίας που χάνονται καθημερινά.  
Θα πρέπει εδώ να θυμίσουμε την πρότασή μας για συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες που απορρίφθηκε από τις ηγεσίες ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν είναι τεχνικά υλοποιήσιμη, αγνοώντας τη δυναμική της καθώς και την αποδοχή που φάνηκε να έχει στον κόσμο της αριστεράς, που πιέζει τους φορείς της για κοινή δράση και συνεργασία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας καλεί τον Ελληνικό λαό να υπερψηφίσει τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τοπικά και πανελλαδικά, εμπιστευόμενος την προγραμματική του πρόταση για την ανάδειξη μιας προοδευτικής αριστερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα ακυρώσει τις πολιτικές υποταγής στο κεφάλαιο και τις τράπεζες και θα υπηρετήσει τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας για εργασία, δημοκρατία και ανάπτυξη με σεβασμό στις κοινωνικές, φυσικές και πολιτιστικές κληρονομιές του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου