ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Eκδήλωση παρουσίασης υποφήφιων βουλευτών

ΣYΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δελτίο Τύπου                                  26/4/2012

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζονται οι περιοδείες κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με επικεφαλής υποψήφιους βουλευτές σε χωριά του νομού. Αύριο Πέμπτη το απόγευμα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την Παραμυθιά και θα συναντηθεί με φορείς της πόλης και τη Δήμαρχο Σουλίου ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στον Ξηρόλοφο.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ»

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο «Πάνθεον». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τον υποψήφιο βουλευτή Μάριο Κάτση η πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση με πυρήνα την αριστερά. Προηγουμένως ο Μάριος Κάτσης είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο κανάλι ART TV. Δείτε στο σχετικό σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?v=v5xKtBMaOaw&fb_source=message
 Στην συνέχεια η Αστυρόπη Τσακίρη αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα που εισπράττουν οι υποψήφιοι και τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις περιοδείες τους  ενώ ο Δημήτρης Τσότσης αναφέρθηκε στα προβλήματα του κόσμου της υπαίθρου από την εγκατάλειψη συνέπεια των πολιτικών του μνημονίου. Επίσης αναφέρθηκε και στην συνεχιζόμενη μόλυνση του Καλαμά που σε λίγο θα κάνει αδύνατη την κατανάλωση των γεωργικών προϊόντων που παράγονται σε κάμπους και μποστάνια των παρακαλάμιων Δήμων. Στο τέλος της συναισθηματικά φορτισμένης ομιλίας του χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους. Μετά τις τοποθετήσεις των υποψηφίων έγινε γόνιμος διάλογος με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που φέρνουν οι περικοπές του μνημονίου σε τοπικό επίπεδο. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι Πρόεδροι της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης  που έθεσαν θέματα που αφορούσαν στα μέλη των σωματείων τους και πιστεύουν πως πρέπει να αναδειχθούν στη διάρκεια της σύντομης προεκλογικής περιόδου. Συγκεκριμένα έθεσαν το θέμα της πλήρους απορύθμισης και ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, το θέμα περικοπής μισθών και συντάξεων, το θέμα των επικείμενων απολύσεων στο δημόσιο, το θέμα της περικοπής των υποστηρικτικών προγραμμάτων, το θέμα της περικοπής μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, το ζήτημα των επικείμενων καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και το θέμα του σταματήματος ανέγερσης νέας σχολικής στέγης (κυρίως στα νηπιαγωγεία). Στην συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου που ανέφερε πως ο ΕΟΠΠΥ  με πρόσχημα τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών και λόγω της δραματικής μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών λόγω της ύφεσης, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες περίθαλψης των ασφαλισμένων και να καταβάλει τα νοσήλια. Τα νοσοκομεία, χωρίς την πληρωμή των νοσηλίων, χωρίς ουσιαστική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και με κουρεμένα τα αποθεματικά τους, βρίσκονται στην πραγματικότητα προ της αναστολής της λειτουργίας τους. Επίσης το ίδιο θα γίνει με τους συμβεβλημένους γιατρούς που δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα σε λίγο οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Οι συνέταιροι του μνημονίου παραδίδουν ολοταχώς την υγεία στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους στην υγεία, τους ασθενείς και όλους τους πολίτες να αγωνιστούν για την ανατροπή των μνημονίων και των ταξικών πολιτικών και για ν’ ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος που θα ξαναφέρει την ελπίδα και την πρόοδο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ
Μετά από 26 χρόνια η τραγωδία του Τσερνόμπιλ είναι απολύτως παρούσα, καθορίζοντας τη ζωή και  την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων. Όμως  ούτε  αυτός ο εφιάλτης ούτε η πρόσφατη επανάληψή του στη Φουκουσίμα  αναχαίτισαν την ασφυκτική πίεση  των υπερδυνάμεων του πυρηνικού λόμπυ,  που επιμένουν στο απόλυτο ψέμα ότι ότι δήθεν η πυρηνική ενέργεια είναι «ανανεώσιμη, ασφαλής, φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον»! Τα υπερκέρδη των πολυεθνικών εταιριών παραγωγής πυρηνικής ενέργειας συνιστούν μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη και τη ζωή όχι μόνο των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να απέχει από τα διακρατικά αιτήματα ενάντια στη διάδοση των πυρηνικών. Ο παγκόσμιος και πανευρωπαϊκός αγώνας ενάντια στα πυρηνικά αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτονόητη προτεραιότητα.

Εν τω μεταξύ παρελήφθη η κεντρική εκλογική διακήρυξη  του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει δοθεί σε τυπογραφείο της πόλης η τοπική εκλογική διακήρυξη (απόφαση συνέλευσης ολομέλειας που ανακήρυξε τους υποψήφιους βουλευτές)  με βιογραφικά και φωτογραφίες τους και θα ξεκινήσει η διανομή τους κατά την διάρκεια των επόμενων περιοδειών.

Στο τέλος της παρουσίασης (μετά τις τοποθετήσεις των υποψηφίων) έγινε και σύντομος οικονομικός απολογισμός και τονίστηκε στους παρόντες πως δεν μπορούν να διατεθούν χρήματα για προβολή των υποψήφιων σε εφημερίδες η ιστοσελίδες αλλά η προβολή-ενημέρωση για τις δράσεις των υποψηφίων θα γίνεται από ΜΜΕ που δεν ζητούν χρήματα, με το blog  : http://syrizathesp.blogspot.com και το έντυπο υλικό που προαναφέραμε. Ακολουθεί το κείμενο που διαβάστηκε κατά την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του νομού:

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πλησιάζουμε σε μια εκλογική αναμέτρηση, την οποία το πολιτικό σύστημα προσπάθησε να εμποδίσει αλλά δεν τα κατάφερε κάτω από το βάρος των κοινωνικών αγώνων, που φανέρωσαν την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας στα μνημόνια και τις ταξικές πολιτικές. Αισιοδοξούμε ότι το πολιτικό σύστημα θα αποτύχει και στην άλλη βασική του επιδίωξη, να καλλιεργήσει το φόβο και να εκβιάσει τους πολίτες. Μέρα με τη μέρα η επικοινωνία με τους κατοίκους του νομού εδραιώνει την πεποίθησή μας ότι το μήνυμα της κάλπης θα είναι μια μεγάλη ανατροπή, ένα ηχηρό χαστούκι στο δικομματισμό και τους εταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Είχε δίκιο στην ομιλία του στα Γιάννενα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που προέβλεψε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι ανέφικτος τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη Ν.Δ.. Αυτό όμως που απέκρυψε ο κ. Βενιζέλος είναι ότι στη συνείδηση του ελληνικού λαού καταρρέουν και τα σενάρια συγκυβέρνησης των δύο εταίρων. Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού στρέφεται προς τα αριστερά και αντιλαμβάνεται ότι το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι «Μνημόνιο ή Αριστερά»    
Απευθυνόμαστε στο λαό της Θεσπρωτίας, κοιτάμε στα μάτια τους κατοίκους της πόλης με τα κλειστά μαγαζιά και τις κοινωνικές ή δημόσιες υπηρεσίες και μονάδες  υγείας & παιδείας που κλείνουν, συγχωνεύονται ή είναι προς ιδιωτικοποίηση (όπως το Λιμάνι και το ΤΕΠ της Ηγουμενίτσας, το Νοσοκομείο Φιλιατών η Εγνατία και η Δωδώνη) κοιτάμε στα μάτια τους κατοίκους του κάμπου που μαραζώνει και της εγκαταλελειμμένης υπαίθρου και ζητούμε απ’ αυτούς πριν από την κάλπη να αναλογιστούν πέντε στοιχεία :
1. Αυτά τα δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο πιο συνεπής πολέμιος της τρόϊκας, των μνημονίων και των συμβάσεων, που καταστρέφουν την χώρα και τα λαϊκά και μεσαία στρώματα. Από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τόσο τα κοινωνικά αδιέξοδα που γεννάει η συγκεκριμένη πολιτική όσο και τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις.
2. Ήμασταν η πιο αποτελεσματική και ουσιαστική αντιπολίτευση τόσο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ(-ΛΑΟΣ). Γι’ αυτό εξάλλου έχουμε δεχτεί τις πιο σκληρές επιθέσεις από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ που το στηρίζουν.
3. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες σ’ όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας. Στους χώρους δουλειάς και στις πλατείες, στα κινήματα για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών της υγείας και της παιδείας, στο κίνημα κατά των χαρατσιών, στις  πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, στα κινήματα για το περιβάλλον. Συμμετέχουμε στους αγώνες αυτούς με σεβασμό στην αυτονομία τους, τους μπολιάζουμε αλλά και διδασκόμαστε από αυτούς, χωρίς να διεκδικούμε ούτε το αλάθητο ούτε το μονοπώλιο της επαναστατικότητας.
4. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση με 9 άξονες αλλά και άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, υποστήριξης των ανέργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Αγωνίζεται ενάντια στην εξυπηρέτηση ενός άδικου και ταξικού χρέους και θέτει σε προτεραιότητα τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ενάντια στην πολιτική που μοιράζει δεκάδες δις στους τραπεζίτες, παλεύει για ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα κάτω από κοινωνικό έλεγχο. Αγωνίζεται για την πραγματική φορολόγηση του πλούτου και όχι της φτώχειας και για μία ανάπτυξη στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι της κερδοφορία του ΣΕΒ και του κεφαλαίου.
5. Ο ΣΥΡΙΖΑ με επιμονή και ειλικρίνεια αγωνίζεται για την κοινή δράση και την συμπαράταξη της αριστεράς. Για να ανατραπεί το σάπιο δικομματικό πολιτικό σύστημα και να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τη Ριζοσπαστική Αριστερά. Αν κάποια κομμάτια της αριστεράς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν και να αποδεχθούν αυτή την ιστορική πρόκληση, πιστεύουμε πως ο λαός θα βρει τον τρόπο να τα υποχρεώσει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Στις 6 Μάη έχουμε την ευκαιρία να διαλέξουμε με βάση την αξιοπρέπεια και όχι τον φόβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει μόνο ψήφο διαμαρτυρίας αλλά και ψήφο εξουσίας, ψήφο ελπίδας και σωτηρίας αν προτιμάτε, για να καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση, να ακυρωθεί το μνημόνιο και να ανοίξει ο εναλλακτικός δρόμος της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας. Μια προσπάθεια, που απαιτεί το λαό ενεργό και παρόντα, που όχι μόνο δεν εξαντλείται στις εκλογές αλλά συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση στις 7 του Μάη. Μια προσπάθεια όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους εργαζόμενους της Ευρώπης, που δέχονται την ίδια επίθεση του κεφαλαίου και επομένως πρέπει να συντονίσουμε τους αγώνες μας.
Ο εκλογικός στόχος του «ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο», όπως τον προσδιόρισε ο επικεφαλής του συμμαχικού σχήματος, σ. Αλέξης Τσίπρας, είναι διπλός: αφενός να μη συγκεντρώσει το μνημονιακό μπλοκ ούτε 51 % στο λαό ούτε 151 βουλευτές και αφετέρου να βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτή η γενική κατεύθυνση προδιαγράφει και το δικό μας εκλογικό στόχο, που είναι ασφαλώς η εκλογή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο. θέλω να υπογραμμίσω ότι το ψηφοδέλτιο καταρτίσθηκε με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτήθηκε δηλαδή δημοκρατικά και αποκεντρωμένα, ούτε από αρχηγούς-αφέντες ούτε από Κεντρικές Επιτροπές. Αυτή είναι η ποιότητα της δημοκρατίας, που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
                                                                                  Ηγουμενίτσα, 25-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου