ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Περιοδειών επόμενου τριημέρου

   
   ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπo
    ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου, αργά το μεσημέρι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με την  υποψήφια βουλευτή Αστυρόπη Τσακίρη θα περιοδεύσει σε υπηρεσίες (Αντιπεριφέρεια, Δήμο, ΔΟΥ, ΟΤΕ κα) στην Ηγουμενίτσα. 
Το απόγευμα (μετά τις 7μμ) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τον υποψήφιο βουλευτή Δημήτρη Τσότση θα περιοδεύσει σε χωριά της Σκάλας Φιλιατών.
Το βράδυ (μετά τις 10μμ) άλλο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τον  υποψήφιο βουλευτή Μάριο Κάτση θα περιοδεύσει σε καφετέριες και μπαράκια της Ηγουμενίτσας. 

Το Σάββατο 28 Απριλίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία υποψηφίων βουλευτών του νομού Θεσπρωτίας θα περιοδεύσει στην Παραμυθιά. Το απόγευμα θα συνεχιστεί η περιοδεία σε Μαργαρίτι, Μορφάτι, Μαζαρακιά.

Την Κυριακή 29 Απριλίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία υποψηφίων βουλευτών του νομού Θεσπρωτίας θα περιοδεύσει στην Ηγουμενίτσα, ενώ άλλο κλιμάκιο θα περιοδεύσει σε Ασπροκκλήσι, Κεστρίνη και Σαγιάδα. Το απόγευμα θα συνεχιστεί η περιοδεία σε χωριά της ΔΕ Αχέροντα.

Κατά τις περιοδείες, οι υποψήφιοι βουλευτές και τα μέλη του κλιμακίου του συμμαχικού σχήματος, θα συζητήσουν με τους πολίτες για τα καθημερινά τους προβλήματα και θα παρουσιάσουν το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιοδεία Υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στην Παραμυθιά

Περιοδεία στην Παραμυθιά πραγματοποίησε χθες 26/4 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τους υποψήφιους βουλευτές Τσακίρη Αστυρόπη και   Δημήτρη Τσότση.
Το κλιμάκιο περιόδευσε σε καφενεία και στην αγορά  της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και νεολαίους. Κατόπιν συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων προσπαθώντας να καταγράψει επαρκή εικόνα για τα προβλήματα της περιοχής και να τους ενημερώσει για το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με εργαζόμενους στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, τον Πρόεδρο του τοπικού εμπορικού συλλόγου και τη Δήμαρχο Σουλίου.
Στους περισσότερους εργαζόμενους στην Ένωση οφείλονται μισθοί τουλάχιστον 6 μηνών (μια και η Αγροτική  Τράπεζα δεν καταβάλει τις εισφορές της στην Ένωση με προφανή στόχο να οδηγηθεί σε φθηνή εκποίηση από μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες. Ομοίως κινδυνεύει να εποικηθεί και η ακίνητη περιουσία της Ένωσης σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες.   
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου δέχτηκε το κλιμάκιο στο κατάστημά του και μετέφερε το κλίμα απελπισίας και απογοήτευσης που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της περιοχής, εξ αιτίας των πολιτικών των περικοπών και των μνημονίων. Το εισόδημα των καταναλωτών υφαρπάζεται από φόρους με άμεση συνέπεια την έλλειψη ρευστού χρήματος για την αγορά. Επίσης πολλά προβλήματα στην τοπική αγορά έχουν δημιουργηθεί από το κλείσιμο υπηρεσιών που συγχωνευτήκαν, την αύξηση της γραφειοκρατίας & των μεταφορικών καθώς και τον περιορισμό των δρομολογίων του ΚΤΕΛ, που κάνει τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών ακόμα πιο απομονωμένους από την τοπική αγορά.
H συνάντηση του κλιμάκιου του ΣΥΡΙΖΑ  με την Δήμαρχο Σουλίου, έγινε  σε καφετέρια απέναντι από το Δημαρχείο. Η Δήμαρχος τόνισε πως δεν φαίνεται να υπάρχουν δομές που θα έφερναν  προοπτική οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην περιοχή πλην ίσως του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. πού όμως έχουν καλυφθεί μόλις 7 από τις 37 θέσεις του. Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα ζητήματα του Δήμου όπως : στην άμεση ανάγκη νέου σχεδιασμού και δημιουργίας αποχετευτικού – υδρευτικού δικτύου, στο ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι που δεν έγινε ποτέ ΧΥΤΥ, στο Γηροκομείο, στις κατασκηνώσεις, στην υποστελέχωση του Δήμου   από επιστημονικό προσωπικό, στο κληροδότημα Βούλγαρη που θα μπορούσε να συνδράμει θετικά στην ανάπτυξη πολιτισμού και τουρισμού αν αξιοποιούνταν διαφορετικά, στην ανάγκη τυποποίησης και διασφάλισης της διάθεσης της αγρτοκτηνοτροφικής παραγωγής του τόπου τώρα που απειλείται η συνεπής απορρόφηση από την «Δωδώνη», σε συνδυασμό με την έλλειψη ή συρρίκνωση βασικών υποστηρικτικών δομών όπως τα δημόσια σφαγεία και κτηνιατρεία.
Κατόπιν περιόδευσε σε καφενεία στον Ξηρόλοφο και το Καρβουνάρι και συζήτησε με τους κατοίκους της περιοχής (οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι και αγρότες) τα προβήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου